A KKV cégvezetők 68%-a jobban járna alkalmazottként?

Posted on

Belátom, ez egy elég merész felvetés és sokan most felvonják a szemöldöküket gondolva azt, hogy ez egy légből kapott hülyeség. Ugyanakkor érdemes lenne ezen legalább az érintett cégvezetőknek elgondolkodni.

Néhány napja történt, hogy egy 12 ezres KKV üzleti csoportban feltettem ezt a kérdést, 

Egy Facebook csoportban indított szavazás messze nem lehet egyenértékű egy alaposan megtervezett reprezentatív felméréssel, de az eddigi eredmény akkor is égbekiáltó.

A válaszadó cégvezetők 54,7%-a úgy nyilatkozott, hogy egy napra sem tudná aggódás nélkül otthagyni a vállalkozását, mert rettegne attól, hogy mi lesz a cégével nélküle. Ha hozzávesszük azokat is, akik csak néhány napig nem aggódnának, akkor ez az arány 68%-ra rúg.

Tudom sok az egyszemélyes, valamilyen szolgáltatást végző vállalkozás, ahonnan ha kilép a tulaj, nincs aki dolgozzon és akkor bevétel sincs. A 68%-ban azonban bőven akadnak olyan cégek ahol vannak alkalmazottak és  ha jól szervezett, vagy automatizált folyamatok lennének, akkor a tulajdonos aggódás nélkül mehetne szabadságra, vagy képzésekre.

Vajon miért van ez így?

  • lehet, hogy ez  így teljesen komfortos a vezetőnek?
  • a cége az élete, és esze ágában sincs időnként kilépni belőle?
  • nem teheti meg, mert egyedül van?
  • nem teheti meg, mert nem bízik a kollégáiban?
  • nem teheti meg, mert nála van minden információ a működéshez?
  • nem teheti meg, mert minden szálat ő mozgat a cégben?
  • nem teheti meg, mert nincsenek kidolgozott rendszerek és automatizmusok a cégben?
  • nem teheti meg, mert…

Mindegy is, hogy miért nem teheti. Az a vezető, aki nem tudja hosszabb-rövidebb időre magára hagyni a cégét, lehet, hogy nem is sejti, de nagy bajban van. Ha befizet egy többnapos képzésre, vagy konferenciára akkor  nem tud figyelni, mert a telefonján kell matatnia. Ha mégis sikerül elmennie nyaralni a családjával, nem tud offline lenni, mert “úristen, nem érik el az ügyfelek” és fáradtabban ér haza, mintha el sem ment volna.

Arról nem is beszélve, ha valamilyen váratlan esemény következik be, ami miatt nem képes az ominózus vezető ellátni a munkáját, betegség, családi probléma, stb. akkor összeomlik a biznisz?

 

Lehet, hogy nem is annyira “költői” a címben megfogalmazott kérdés.

Egy felkészült, lojális alkalmazott nyugodtan elmehet extrém esetben akár 1 hónap szabadságra is anélkül, hogy aggódnia kelljen mi lesz a munkahelyével nélküle, és mindeközben még fizetést is kap. Ha véletlenül megbetegszik, nem vészes, kapja a táppénzt, nyugodtan gyógyulhat. Ugyanakkor azok a vállalkozók akik benne vannak a mókuskerékben, egy napra sem képesek elengedni a cégeiket.

Nem szeretnék most semmilyen pirulában bevehető, vagy pdf-ben letölthető megoldással előrukkolni. Egyszerűen csak a figyelemfelkeltés volt a célom ezzel a kis szösszenettel.  A felméréssel pedig arra voltam kíváncsi, hogy az utazással egybekötött vezetőfejlesztő programjaimat, milyen hosszúra célszerű terveznem, mi a célközönségemnek a legideálisabb.
Az eredmény eléggé elgondolkodtatott.

Posta Tibor coach, üzleti mentor